«Πράσινο» στην Ασία, μόνη εξαίρεση η Κίνα

«Πράσινο» στην Ασία, μόνη εξαίρεση η Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:28 Δημιουργία 26/10/21, 10:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μόνο η Κίνα... εξαιρείται από την κερδοφορία, που επικρατεί στα ασιατικά ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά από ακόμη ένα ράλι ιστορικών υψηλών στη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,81%, στις 29.117,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,98%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,71%, ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai "χάνει" 0,28% και ο Shenzen 0,18%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη 0,83%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,03%.

Οι αγορές της Κίνας «κοκκίνισαν», καθώς η χώρα επέβαλε εκ νέου ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες επαρχίες της, προκειμένου να αντιμετωπίσει νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που η επιβράδυνση της οικονομίας ανησυχεί τους επενδυτές.

«Το επενδυτικό κλίμα στην Ασία γενικά αντανακλά την ισχυρή απόδοση της Wall Street χθες, με την κατάσταση γύρω από την COVID-19 στην Κίνα να παραμένει στα ραντάρ των παραγόντων της αγοράς, καθώς τα μέτρα ελέγχου ενισχύονται», ανέφερε ο Yeap Jun Rong, στέλεχος στρατηγικής αγοράς στην IG στη Σιγκαπούρη.

Η κινεζική κυβέρνηση έλαβε μέσα στο σαββατοκύριακο έγκριση να προχωρήσει σε δοκιμαστική επιβολή νέου φορολογικού συστήματος επί περιουσιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν προσδιορίστηκαν.

Αν σου άρεσε κάνε