Χωρίς βηματισμό η Ασία με το βλέμμα στην HSBC

Χωρίς βηματισμό η Ασία με το βλέμμα στην HSBC

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 25/10/21, 10:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ψάχνουν τον βηματισμό τους οι ασιατικές αγορές στην έναρξη της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η HSBC τα οποία έδειξαν απροσδόκητη αύξηση κερδών για το γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, η αύξηση των κερδών της HSBC Holdings οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι υποχώρησαν οι ανησυχίες για αύξηση των επισφαλών δανείων από την πανδημία, επιτρέποντας στην τράπεζα να ανακοινώσει επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η τράπεζα τόνισε πως αυξήθηκαν οι προβλέψεις της για το κόστος το 2022 στα 32 δισ. δολάρια από τα 31 δισ. δολάρια, εξαιτίας πιέσεων στον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει μικρά κέρδη της τάξης του 0,1%, με τη μετοχή της HSBC να προσθέτει περίπου 1%. Την ίδια ώρα η εταιρείας ανάπτυξης China Evergrande Group υποχωρεί κατά 0,37% ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει 6%, στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι ξεκινάει και πάλι τις εργασίες σε περισσότερα από 10 έργα.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai Composite κερδίζει 0,32%, ενώ ο δείκτης Shenzen ενισχύεται κατά 0,26%, με την κατάσταση της πανδημίας να επιβαρύνει ωστόσο το επενδυτικό κλίμα, αφού ένας αξιωματούχος προειδοποίησε για περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχωρεί κατά 0,92%, ενώ ο Topix χάνει 0,48%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 0,32%.

Στην Αυστραλία ο δείκτη S&P/ASX 200 ενισχύεται κατά 0,41%. Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύεται με ήπια κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε