Σε ανοδική τροχιά η Ασία με «οδηγό» τα ιαπωνικά μάκρο

Σε ανοδική τροχιά η Ασία με «οδηγό» τα ιαπωνικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:51 Δημιουργία 20/10/21, 09:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 29.277,42 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%. Οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη επίσης ενισχύονται.

Στα μάκρο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ιαπωνία έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο για έβδομο διαδοχικό μήνα.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά το άλμα του Αυγούστου κατά 26,2%, Η μέτρηση του Σεπτεμβρίου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 11% σε δημοσκόπηση της FactSet.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, το βασικό επιτόκιο δανεισμού για ένα έτος παρέμεινε στο 3,85% και για πέντε έτη στο 4,65%, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο της ήταν τον Απρίλιο του 2020 όταν οι οικονομία χτυπήθηκε από την κρίση της πανδημίας. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας σε ενημερωτική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει σημαντικά τη νομισματική πολιτική μέχρι το τέλος του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε