Ασιατικές αγορές: Κλυδωνισμοί στο Χονγκ Κονγκ λόγω Evergrande

Ασιατικές αγορές: Κλυδωνισμοί στο Χονγκ Κονγκ λόγω Evergrande

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:58 Δημιουργία 04/10/21, 09:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ελεύθερη πτώση» άνω του 2% για τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ στην έναρξη της εβδομάδας, στον απόηχο της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Evergrande, μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εξαγορά της μονάδας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της.

Ειδικότερα, οι Global Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι η China Evergrande θα πουλήσει το ήμισυ της συμμετοχής της στη μονάδα διαχείρισης ακινήτων της, στην Hopson Development έναντι άνω των 5 δισ. δολαρίων.

Η Evergrande βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους στην ιστορία της Κίνας, καθώς φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της ύψους 305 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση γύρω από το χρέος της Evergrande, η οποία "έχασε" δύο πληρωμές ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, οι αγορές στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα.

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο Ιαπωνικός Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες 1,13% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 1,29%.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αγορές στην Κίνα θα παραμείνουν κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας λόγω αργίας και θα ανοίξουν ξανά την Παρασκευή, ενώ κλειστές είναι και οι αγορές στη Νότια Κορέα

Αν σου άρεσε κάνε