Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό με φόντο τα καθησυχαστικά μηνύματα για τον πληθωρισμό

Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό με φόντο τα καθησυχαστικά μηνύματα για τον πληθωρισμό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:07 Δημιουργία 30/09/21, 11:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο των διαβεβαιώσεων των διοικητών των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι παροδικός και δεν θα χρειαστεί μια απότομη προσαρμογή της πολιτικής τους.

Οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες του πλανήτη επανέλαβαν χθες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι παροδικές και θα αμβλυνθούν σταδιακά, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να επιδεινωθούν περαιτέρω.

Την κοινή αυτή γραμμή επανέλαβαν την Τετάρτη οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρούχικο Κουρόντα, και της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, που συμμετείχαν σε διαδικτυακό πάνελ που διοργάνωσε η ΕΚΤ στο πλαίσιο του συνεδρίου της με θέμα "Νομισματική πολιτική εν μέσω ασυνήθιστης ανάκαμψης”.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 457,25 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 15.373,94 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 7.132,24 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,45% στις 6.590,52 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FSTE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,5%.

Αν σου άρεσε κάνε