Χωρίς βηματισμό η Ασία λόγω Evergrande

Χωρίς βηματισμό η Ασία λόγω Evergrande

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:16 Δημιουργία 24/09/21, 10:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος ολοκλήρωσαν τις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για Evergrande διατηρούνται στο προσκήνιο.

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού κατρακυλούν περίπου 7% σήμερα στον απόηχο δημοσιεύματος της Wall Street Journal ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για μια πιθανή κατάρρευση της εταιρείας.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας συνέχισε πάντως να διοχετεύει ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα λόγω των ανησυχιών για τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης της Evergrande. Τις τελευταίες πέντε εργάσιμες ημέρες έχει διοχετεύσει περίπου 460 δισ. γουάν στο τραπεζικό σύστημα, με περίπου 70 δισ. σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός, Nikkei 225 σημείωσε άλμα άνω του 2% καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στην αγορά μετά την αργία της Πέμπτης.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng «έγραψε» μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε σε ποσοστό 0,45%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,02%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε πτώση 0,4%.

Αν σου άρεσε κάνε