Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές «διαβάζοντας» τις ανακοινώσεις της Fed

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές «διαβάζοντας» τις ανακοινώσεις της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:56 Δημιουργία 23/09/21, 10:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις χθεσινές ανακοινώσεις της αμερικανικής Federal Reserve.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έδειξε χθες ότι δεν θα προχωρήσει σε απότομες κινήσεις καθώς θα περιορίζει σταδιακά την στήριξη που προσφέρει στην οικονομία. "Εάν συνεχιστεί η πρόοδος στην οικονομία, όπως αναμένεται, η Επιτροπή [Νομισματικής Πολιτικής] κρίνει ότι κάποιος μετριασμός στο ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων μπορεί σύντομα να δικαιολογείται", αναφέρει η Fed στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να ανακοινώσει ακόμα και από το Νοέμβριο ότι θα ξεκινήσει να περιορίζει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η πρόοδος στην αγορά εργασίας.

Οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν ομόφωνα να διατηρηθούν τα επιτόκια στα ιστορικά τους χαμηλά κοντά στο μηδέν, ενώ εμφανίστηκαν διχασμένοι όσον αφορά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων. Τα εννέα από τα 18 μέλη της Επιτροπής περιμένουν μια αύξηση των επιτοκίων το 2022, από επτά στην προηγούμενη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7% στις 466,52 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 15.616,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6.677,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,3% στις 7.101,85 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,7%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 0,9%.

Αν σου άρεσε κάνε