Ανοδικά η Ασία με φόντο τις ανακοινώσεις της Fed

Ανοδικά η Ασία με φόντο τις ανακοινώσεις της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 23/09/21, 10:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Federal Reserve, η οποία έδειξε χθες ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία αργότερα φέτος.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι περιμένουν την πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2022, φέρνοντας νωρίτερα την πρώτη αύξηση του κόστους δανεισμού από τα ιστορικά του χαμηλά σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση πριν από τρεις μήνες. Για τις αγορές ομολόγων στο γιγαντιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Fed για την τόνωση της ανάπτυξης, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα ξεκινήσουν να επιβραδύνουν το ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων "σύντομα", εφόσον η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να ανακοινώσει ακόμα και από το Νοέμβριο ότι θα ξεκινήσει να περιορίζει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η πρόοδος στην αγορά εργασίας.

Στο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%. Οι αγορές στο Τόκιο παρέμειναν κλειστές σήμερα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 1,2%. Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Ταϊβάν.

Στη Wall Street χθες, S&P 500 και Dow Jones κέρδισαν 1%, τερματίζοντας ένα πτωτικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων

Αν σου άρεσε κάνε