Μεικτά σινιάλα στην Ασία

Μεικτά σινιάλα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 14/09/21, 09:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM
Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα.
Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της China Evergrande Group σημείωσε "βουτιά" σχεδόν 10%, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία επισήμανε την Τρίτη τις προσδοκίες για "σημαντική συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων συμβολαίων τον Σεπτέμβριο", με την εμπιστοσύνη να έχει υποχωρήσει μετά από τις αρνητικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης γύρω από την εταιρεία.
Οι μετοχές της China Evergrande New Energy Vehicle και της Evergrande Property Services, μονάδες που η Evergrande προσπαθεί να πουλήσει, σημείωσαν επίσης πτώση 22,72% και 8,3% αντίστοιχα. Η Evergrande Group δήλωσε την Τρίτη ότι είναι "αβέβαιο" αν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε πώληση των εν λόγω εταιρειών.
Στο ταμπλό, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε μικρές απώλειες, ενώστην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite κατέγραψε οριακή άνοδο και ο δείκτης Shenzen κέρδισε 0,627%.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,48%, ενώ ο δείκτης Topix πρόσθεσε 0,59%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,92%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 πρόσθεσε 0,16%
Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,19%.
Στα μάκρο της ημέρας οι επιχειρηματικές συνθήκες της Αυστραλίας και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκαν υψηλότερα τον Αύγουστο παρά την επιδείνωση των προοπτικών για την οικονομία και τις ελάχιστες εκτιμήσεις, τη στιγμή που μεγάλες πόλεις όπως το Σίδνευ και η Μελβούρνη ενδέχεται να καταργήσουν τους περιορισμούς κινητικότητας και να ανοίξουν ξανά.
Η μηνιαία έρευνα της National Australia Bank εμφάνισε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο 2 μονάδων στις -5 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι επιχειρηματικές συνθήκες ενισχύθηκαν 4 μονάδες στις +14 μονάδες.
Αν σου άρεσε κάνε