Η Fed έριξε την Ασία

Η Fed έριξε την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:29 Δημιουργία 09/09/21, 10:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών που ανέδειξε η τελευταία έκθεση της Federal Reserve για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έδειξε ότι η αναζωπύρωση των μολύνσεων λόγω του υπερμεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορονοϊού και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες επιβαρύνουν σημαντικά την αμερικανική οικονομία.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ηπιότερο ρυθμό το διάστημα από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, αναφέρει η Fed στην τελευταία έκθεση Beige Book που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Στο μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε σε ποσοστό 0,7% στις 29.970,56 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε βουτιά 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινήθηκε με μικρές απώλειες 0,04%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε σε ποσοστό 1,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατρακύλησε 2%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη κινήθηκαν με μικρά κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε