Στη «σκιά» της ΕΚΤ οι ευρωαγορές

Στη «σκιά» της ΕΚΤ οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:58 Δημιουργία 08/09/21, 10:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας «καλπάζει».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί σε ποσοστό 0,95% στις 468,37 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,15% στις 15.663,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σε ποσοστό 1% στις 6.659,13 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,8% στις 7.093,96 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει πτώση 1,1%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώνει αύριο, Πέμπτη τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής με φόντο την αύξηση των τιμών σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχει οδηγήσει κάποια στελέχη της να ζητήσουν την επαναξιολόγηση της πολιτικής της.

Η κεντρική τράπεζα στην συνεδρίαση του Ιουλίου ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να περιμένει ότι οι αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος λόγω της πανδημίας (PEPP) το επόμενο τρίμηνο θα διενεργούνται με ρυθμό σημαντικά υψηλότερο από ό,τι κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον να δουν, αν η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα επιβεβαιώσει αυτή την πολιτική στην συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο μετά τις αποφάσεις της τράπεζας.

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ΕΚΤ πάντως, συνεχίζουν να θεωρούν ότι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού θα είναι κατά κύριο λόγο πρόσκαιρη και οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμη βάση παραμένουν υποτονικές.

Αν σου άρεσε κάνε