Για τρίτη μέρα χωρίς βηματισμό η Ασία

Για τρίτη μέρα χωρίς βηματισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:26 Δημιουργία 08/09/21, 10:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να επιμένει έντονα ανοδικά μετά το χθεσινό άλμα, μετά τα τελευταία στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας, τα οποία αποδείχτηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, ο Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 30.164,90 μονάδες μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδειξαν ότι η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο ταχύτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Στα μάκρο, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου κατά 1,9% από την αρχική μέτρηση του 1,3%, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για επέκταση 1,6%.

Η ανοδική αναθεώρηση οδηγήθηκε από τις επιχειρηματικές δαπάνες που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έδωσε ώθηση στις κεφαλαιουχικές δαπάνες και την εργοστασιακή παραγωγή, αντισταθμίζοντας την αδύναμη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ στην ηεπιρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,1%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει πτώση 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,4%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Ινδονησία επίσης υποχωρούν.

Αν σου άρεσε κάνε