Τριήμερο κερδών στο Τόκιο

Τριήμερο κερδών στο Τόκιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:53 Δημιουργία 07/09/21, 09:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι τα εμπορικά δεδομένα στην Κίνα για τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 17,1% από αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Shanghai composite κερδίζει 1,30% και ο Shenzhen component προσθέτει 0,70%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,81%. Οι μετοχές των εταιρειών λιανικής που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν άνοδο καθώς το Bloomberg μετέδωσε ότι η πόλη θα αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο χωρίς να επιβάλλεται καραντίνα στους επισκέπτες της ηπειρωτικής χώρας από τις 15 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το κλίμα, οι μετοχές των Chow Sang Sang, Giordano International και Sa Sa International σημείωσαν άνοδο 3,8%, 2.6% και 5,26% αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 0,85%, διευρύνοντας το ανοδικό σερί για τρίτη ημέρα. Τα κέρδη των ιαπωνικών μετοχών έρχεται εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο διάδοχος του Σούγκα θα αυξήσει τις δημοσονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο μοναδικός αντίπαλος του Σούγκα για την ηγεσία του κόμματος προς το παρόν είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ξοδέψει περισσότερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τέλος, στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,58% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,06%.

Αν σου άρεσε κάνε