Μεικτά σινιάλα από την Ασία με το βλέμμα στο συμπόσιο του Jackson Hole

Μεικτά σινιάλα από την Ασία με το βλέμμα στο συμπόσιο του Jackson Hole

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 26/08/21, 09:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, με την επιφυλακτικότητα διεθνώς να αυξάνεται λίγο πριν την έναρξη του συμποσίου νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve.

Οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ αύριο, η οποία αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία του γιγαντιαίου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την ανάσχεση της κρίσης του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η Fed θα αρχίσει στο τέλος του έτους να μειώνει τις αγορές ομολόγων από τα επίπεδα των 120 δισ. δολ. που είναι σήμερα, καθώς πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του διπλού στόχου για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινείται με μικρά κέρδη 0,06% στις 27.724,29 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,5% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,6%, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν.

Αν σου άρεσε κάνε