Wall Street: Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα

Wall Street: Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:08 Δημιουργία 23/08/21, 17:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 150 μονάδες ή κατά σχεδόν 0,5%. Κατά 0,5% αυξάνονται τόσο ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 όσο και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Στο ταμπλό, παράλληλα, το ενδιαφέρον εστιάζει στις φαρμακευτικές μετοχές, με τις Pfizer και BioNTech να εκτινάσσονται κατά 3% και κατά 7%, αντίστοιχα, εν όψει της σημερινής απόφασης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων για την πλήρη έγκριση του εμβολίου.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στο επίκεντρο της προσοχής την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ετοιμάζεται να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εντός του 2021, αποσύροντας την φθηνή ρευστότητα από τις αγορές.

Αυτή την εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται και το καθιερωμένο τραπεζικό συμπόσιο στο Jackson Hole, όπου οι αξιωματούχοι της Feferal Reserve δεν αποκλείεται να δώσουν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε