Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:42 Δημιουργία 28/07/21, 20:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιφυλακτικά και με διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς ενώ η προσοχή είναι εστιασμένη στην ομοσπονδιακή τράπεζα που ολοκληρώνει εντός της ημέρας τη διήμερη συνεδρίαση Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.986 μονάδες με απώλειες 0,2%, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαπραγματεύεται στις 4.398 μονάδες με οριακές απώλειες 0,06%, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% και βρίσκεται στις 14.725 μονάδες.

Ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική της Fed δεν αναμένεται, καθώς θα παραμείνουν αμετάβλητα τόσο τα επιτόκια όσο και το επίπεδο μηνιαίων αγορών του προγράμματος στήριξης της οικονομίας που τρέχει, ωστόσο τα σχόλια που συνοδεύουν τις σχετικές ανακοινώσεις θα δώσουν τον τόνο αναφορικά με τις μελλοντικές προθέσεις της και για τα δύο.

«Εκτιμούμε ότι η Fed επιθυμεί πραγματικά να προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τις εξαιρετικά διευκολυντικές πολιτικές της αλλά παραμένει επιφυλακτική στο να κάνει κάποια ξαφνική κίνηση, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι αγορές εξαρτώνται σχεδόν από κάθε λέξη της ή ενέργειες που κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζορτζ Γκονσάλβες, αναλυτής στην MUFG.

Αν σου άρεσε κάνε