Σε πτωτική τροχιά η Ασία στη «σκιά» του Covid

Σε πτωτική τροχιά η Ασία στη «σκιά» του Covid

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:20 Δημιουργία 19/07/21, 10:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ασιατικές αγορές στην έναρξη της εβδομάδας στη «σκιά» της έξαρσης κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei απώλεσε 1,29%, στις 27.641,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να χάνει 0,91%, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί ισχυρά κατά 2,22%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai σημειώνει οριακά κέρδη 0,10%, με τον Shenzen να χάνει 0.28%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με υποχώρηση 0,59%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,85%.

Νέα ξεσπάσματα της πανδημίας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ινδονησία, την Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, καθώς και περιφέρειες της Ιαπωνίας, μεταξύ άλλων και στο Τόκιο, όπου την Παρασκευή αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα πρώτα κρούσματα στο Ολυμπιακό Χωριό επιβεβαιώθηκαν χθες Κυριακή.

«Το αρκετά πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα καθυστερεί την ανάκαμψη για τις οικονομίες της Ασίας και τις οδηγεί σε πιθανή νάρκωση», αναφέρει η Venkateswaran Lavanya, στέλεχος της Mizuho Bank στη Σιγκαπούρη.

Αν σου άρεσε κάνε