«Κόκκινο» και στην Ευρώπη

«Κόκκινο» και στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:11 Δημιουργία 14/07/21, 11:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τα μεικτά πρόσημα στην Ασία και με φόντο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης Dax υποχωρεί κατά 0,28%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,18% και ο δείκτης του Λονδίνου καταγράφει απώλειες 0,57%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,22% ενώ ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,35%.

Παράλληλα, πτώση 0,27% και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Στα μάκρο της ημέρας, ο βρετανικός πληθωρισμός ενισχύθηκε πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας τον Ιούνιο, και διαμορφώθηκε στο 2,5%, από το 2,1% τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι τιμές καταναλωτή θα διαμορφωνόταν στο 2,2% στο 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο.

Η BoE έχει δηλώσει πως ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί υψηλότερα του 3% καθώς η Βρετανία ανακάμπτει από τα lockdowns, αλλά επίσης θεωρεί πως η άνοδος θα είναι πρόσκαιρη και δεν απαιτεί μείωση του προγράμματος στήριξης για την βρετανική οικονομία ακόμη. Οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων, των καυσίμων, των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, των ειδών ένδυσης και υπόδησης, όλα οδήγησαν τον πληθωρισμό υψηλότερα τον Ιούνιο.

Αν σου άρεσε κάνε