Μεικτά σινιάλα από τις ευρωαγορές

Μεικτά σινιάλα από τις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:54 Δημιουργία 13/07/21, 10:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και στα οικονομικά νέα της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,07%, ο δείκτης της Γαλλίας CAC 40 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,12% ενώ ο δείκτης του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,20%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,20% και της Ισπανίας κατά 0,48%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,09%.

Στις οικονομικές εξελίξεις της ημέρας, η Τράπεζα της Αγγλίας κατάργησε τους περιορισμούς που είχαν τεθεί την περίοδο της πανδημίας για τα μερίσματα των τραπεζών, με άμεση ισχύ (από σήμερα), δηλώνοντας ότι τα stress test έδειξαν ότι ο κλάδος είναι καλά κεφαλαιοποιημένος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πως τους τελευταίους μήνες, η επίσπευση των εμβολιασμών έχει οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο μέτωπο της πανδημίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα που νοσούν από την μετάλλαξη Δέλτα είναι ασυμπτωματικά. Ωστόσο οι νοσηλείες αυξάνονται, όπως τονίζει, σε ορισμένα μέρη του κόσμου κυρίως όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και εξαπλώνεται η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

Αν σου άρεσε κάνε