Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:04 Δημιουργία 07/07/21, 11:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κέρδη καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,49% στις 458,23 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να ηγείται των κερδών με άνοδο 1,6%. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 κερδίζει 0,67%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX προσθέτει 0,93%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,62% και ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,63%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κινείται ανοδικά κατά 0,27% και ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτει 0,76%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Royal Dutch Shell Plc ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το συνολικό μέρισμα προς τους μετόχους στο 20%-30% των ταμειακών ροών από τις δραστηριότητες που ξεκινούν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Ο ενεργειακός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επόμενη φάση του πλαισίου κατανομής κεφαλαίων ως αποτέλεσμα της ισχυρής επιχειρησιακής και οικονομικής επίδοσης, καθώς και των βελτιωμένων μακροοικονομικών προοπτικών. Η εταιρεία τόνισε πως το επίπεδο των επιπλέον πληρωμών, θα καθοριστεί όταν υπάρχει πλήρης ορατότητα των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Η Shell αναμένει να μειώσει περαιτέρω το καθαρό χρέος στο β΄ τρίμηνο. Τόνισε πως θα αποσύρει το ορόσημο του καθαρού χρέους στα 65 εκατ. Δολάρια, και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού και των πιστωτικών κριτηρίων.

Αν σου άρεσε κάνε