Ανησυχία για την πτώση του bitcoin- Πολύ διαφορετική η αγορά κρυπτονομισμάτων από το 2018 λένε οι αναλυτές

Ανησυχία για την πτώση του bitcoin- Πολύ διαφορετική η αγορά κρυπτονομισμάτων από το 2018 λένε οι αναλυτές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:13 Δημιουργία 23/06/21, 09:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Παγκόσμια ανησυχία έχει δημιουργήσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων η πτώση του bitcoin, για πρώτη φορά μέσα στο 2021, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων.

Με την πτώση αυτή να συμπαρασύρει, όπως αναμενόταν, και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα οι συζητήσεις γύρω από το παρόν και το μέλλον της αγοράς φουντώνουν.

Η απόφαση της Κίνας να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται ότι είναι ο κύριος λόγος της πρόσφατης πτώσης. Συγκεκριμένα, η Κίνα, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο, απαγόρευσε την εξόρυξη bitcoin σε μεγάλες επαρχίες, μια ζωτικής σημασίας διαδικασία που απαιτείται για τη δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε τη Δευτέρα αρκετές από τις μεγάλες, κρατικές τράπεζες να «ερευνήσουν και να εντοπίσουν» τραπεζικούς λογαριασμούς που διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και να αποκλείσουν αυτές τις συναλλαγές.

Όπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην αγορά, με τους αναλυτές να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία των κρυπτονομισμάτων στο άμεσο μέλλον.

«Δεν θεωρώ ότι θα ξαναδούμε αυτό που αποκαλούμε “χειμώνα” στην αγορά κρυπτονομισμάτων». ανέφερε ο Μάτι Γκρίνσπαν, διευθυντής χαρτοφυλακίου και ιδρυτής της Quantum Economics «Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη χρήση, υιοθέτηση και διαφοροποίηση στον κλάδο από ό, τι είχαμε το 2014 ή το 2018». συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε