Η Fed «κοκκίνισε» τα ασιατικά ταμπλό

Η Fed «κοκκίνισε» τα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:56 Δημιουργία 17/06/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με απώλειες υποδέχονται τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική της οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Η Κεντρική Τράπεζα φάνηκε να ετοιμάζεται να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας νωρίτερα σε σχέση με ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναθεώρησαν την προηγούμενη εκτίμηση τους που δεν "έβλεπε" αυξήσεις των επιτοκίων πριν το 2024, εκτιμώντας πλέον ότι το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί, από το ιστορικό χαμηλό του 0% - 0,25% που είναι σήμερα, δύο φορές μέχρι τα τέλη του 2023.

Παράλληλα, η Fed αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό καθώς η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να ανακάμπτει με ισχυρούς ρυθμούς από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 χάνει 0,9% στις 29,033.27 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%. Οι δείκτες υποχωρούν επίσης σε Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Τζακάρτα.

Αν σου άρεσε κάνε