Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:54 Δημιουργία 16/06/21, 10:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι εστιασμένο στις ανακοινώσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,02% ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,14% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,31%.

Στο ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας ενισχύεται κατά 0,05% και ο δείκτης του Μιλάνου κατά 0,19%.

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve οι οποίες μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για την μελλοντική πορεία του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που υλοποιεί η κεντρική τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η συνεδρίαση της Fed ακολουθεί ένα μπαράζ στοιχείων που έχουν δείξει άλμα του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού εκτινάχθηκαν 6,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2010.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο απροσδόκητα ξεπέρασε τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μια άνοδος που θα τροφοδοτήσει τη σπέκουλα για το πότε η ΒοΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 1,8%.

Νωρίτερα στην Ασία τα χρηματιστήρια κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε