Σε ρυθμούς Fed οι ευρωαγορές

Σε ρυθμούς Fed οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:48 Δημιουργία 15/06/21, 10:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed για την επικαιροποίηση της νομισματικής πολιτικής της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,63%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,46%, και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,46%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,08% και ο ισπανικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01%.

Τα βλέμματα των επενδυτών σε παγκόσμια κλίμακα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) και πιο ειδικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της, που θα ανακοινώσει την Τετάρτη το βράδυ την επικαιροποιημένη νομισματική πολιτική της Fed. Αναμένονται έτσι τα συμπεράσματα της τελευταίας για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και για το κατά πόσον ο υψηλός πληθωρισμός του τελευταίου διαστήματος έχει διαρκή ή μεταβατικά χαρακτηριστικά.

Η ανησυχία είναι ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει σύντομα τις αγορές χρεογράφων και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης τα οποία έχει λάβει από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει. Στο πεδίο των επιτοκίων δεν αναμένεται μεταβολή από το εύρος 0% - 0,25%.

Νωρίτερα, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού.

Αν σου άρεσε κάνε