Ψάχνει βηματισμό η Ασία στη «σκιά» της Fed και της πυρηνικής μονάδας στην Κίνα

Ψάχνει βηματισμό η Ασία στη «σκιά» της Fed και της πυρηνικής μονάδας στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:13 Δημιουργία 15/06/21, 10:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα βήματά τους αναζητούν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο αφενός στην πολιτική της Fed και αφετέρου στην πυρηνική μονάδα στην Κίνα.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,98%, στις 29.447 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,23%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,74%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai υποχωρεί κατά 0,78%, ενώ ο Shenzen "χάνει" 0,66%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,92%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε επίσης 0,92%.

Τα βλέμματα των επενδυτών σε παγκόσμια κλίμακα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) και πιο ειδικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της, που θα ανακοινώσει την Τετάρτη το βράδυ την επικαιροποιημένη νομισματική πολιτική της Fed.

Αναμένονται έτσι τα συμπεράσματα της τελευταίας για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και για το κατά πόσον ο υψηλός πληθωρισμός του τελευταίου διαστήματος έχει διαρκή ή μεταβατικά χαρακτηριστικά.

Εκτός των γεωπολιτικών ανησυχιών, οι επενδυτές σε Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στις ειδήσεις σχετικά με πιθανή διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Taishan στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, κοντά στο Χονγκ Κονγκ.

Η επικεφαλής της ημιαυτόνομης κινεζικής πόλης - κράτους, Carrie Lam, ανέφερε ότι τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κοκγκ και άλλες υπηρεσίες έδειχναν τη Δευτέρα το βράδυ ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας ήταν φυσιολογικά, με την γαλλική εταιρεία συνδιαχείρισης της πυρηνικής μονάδας να αναφέρει ότι αντιμετωπίζει ένα "λειτουργικό ζήτημα", ωστόσο η μονάδα λειτουργεί εντός των παραμέτρων ασφαλείας.

Αν σου άρεσε κάνε