Άνοδος για απασχόληση και μισθούς στις ΗΠΑ τον Μάιο

Άνοδος για απασχόληση και μισθούς στις ΗΠΑ τον Μάιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:42 Δημιουργία 04/06/21, 16:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αύξηση των θέσεων εργασίας καταγράφηκε στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι αμοιβές τον εργαζόμενων και ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των ανέργων υποχώρησε στο 5,8%. ενώ την ίδια ώρα οι μισθοί αυξήθηκαν συνολικά κατά 559.000 χιλιάδες δολάρια μετά και την προηγούμενη αύξηση κατά 278.000 δολάρια για τον μήνα Απρίλιο.

Βέβαια, παρά τη νέα αύξηση στις μισθοδοσίες η αγορά εργασίας υπολείπεται αρκετά συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη θέσεων εργασίας στους κλάδους των παροχών υπηρεσιών, όπως είναι η βιομηχανία αναψυχής και εκείνη της φιλοξενίας που έχει υποστεί ίσως την πιο μεγάλες επιπτώσεις από την πανδημία.

Όσον αφορά τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων (άνεργοι για τουλάχιστον 27 εβδομάδες), υποχώρησε και αυτός με τη σειρά του κατά 431.000, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 2011 και έπειτα και καταδεικνύει πως όσοι έχασαν τις δουλειές τους στην αρχή της πανδημίας επιστρέφουν σιγά-σιγά σε αυτές.

Αν σου άρεσε κάνε