Θετικά πρόσημα στην Ασία

Θετικά πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 03/06/21, 10:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών επιβράδυνε τον Μάιο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Αυστραλία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%, στις 29.058,11 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,4%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κερδίζει 0,1%, ενώ ο Shenzhen component υποχωρεί 0,41%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών επιβράδυνε τον Μάιο. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI των Caixin/Markit διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες τον Μάιο από 56,3 μονάδες τον Απρίλιο. Ο δείκτης πάντως παραμένει αρκετά πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 0,9%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε