Σε ανοδική τροχιά τα futures της Wall Street

Σε ανοδική τροχιά τα futures της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:35 Δημιουργία 02/06/21, 16:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ανοδική τροχιά, αν και μικρή, κινούνται τα futures της δεικτών και μετοχών της Wall Street με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα της έκθεσης της Federal Reserve για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, τα μεν futures του Dow Jones κερδίζουν 76 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 είναι ανεβασμένα κατά 6,9 μονάδες. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν τα futures του NASDAQ με την άνοδό τους να διαμορφώνεται στις 16,25 μονάδες.

Στην άνοδο των δεικτών φαίνεται πως έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η συνεχόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις ΗΠΑ με τον μέσο όρο κρουσμάτων να μειώνεται κατά 45% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι New York Times.

Οι επενδυτές βέβαια περιμένουν την έκθεση της Federal Reserve σχετικά με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες για να μάθουν τα νέα στοιχεία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού. Το ράλι των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες έχει μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τον κίνδυνο μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πληθωρισμού να υποχρεώσει την Fed να αρχίσει να περιορίζει το τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που πραγματοποιεί για την τόνωση της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε