Ρεκόρ τριετίας για την τιμή του πετρελαίου

Ρεκόρ τριετίας για την τιμή του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:18 Δημιουργία 01/06/21, 13:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε επίπεδα-ρεκόρ για τα δεδομένα της τελευταίας τριετίας σκαρφάλωσε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, κυρίως λόγο της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας μέχρι στιγμής μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου.

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με ότι συνέβαινε στην αρχή της πανδημίας, όταν και η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή στην παγκόσμια αγορά αγγίζει τα 70$ το βαρέλι, επίπεδα τα οποία είχαν να καταγραφούν από το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν αυτήν την στιγμή από τον ΟΠΕΚ, τα αποθέματα που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν σχεδόν ήδη εξαντληθεί, ενώ προβλέπεται τα συνολικά αποθέματα να μειωθούν περεταίρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο ΟΠΕΚ από την πλευρά του, θέλοντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αναμένεται να επικυρώσει αύξηση της παραγωγής για τον μήνα Ιούλιο.

Την κατάσταση αναμένεται να αλλάξει μια πιθανή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον, η οποία θα θέση ξανά σε ισχύ εκείνη του 2015 και θα στρώσει τον δρόμο για την είσοδο στην αγορά αυξημένων προμηθειών από το Ιράν.

Αν σου άρεσε κάνε