Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:14 Δημιουργία 01/06/21, 10:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, μ τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία των Caixin/Markit για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάιο.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχωρεί 0,03% και ο Shenzhen component κερδίζει 0,04%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

Στα μάκρο, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα, σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία που εμφάνισαν ολίσθηση της δραστηριότητας εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης από το εξωτερικό.

Ο δείκτης μεταποίησης της Caixin, σημείωσε άνοδο στις 52 μονάδες τον Μάιο έναντι των 51,9 μονάδων τον Απρίλιο, τόνισε η Caixin και η IHS Markit. Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 51 μονάδες τον Μάιο από τις 51,1 τον Απρίλιο.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που οι δύο δείκτες, της Caixin και ο επίσημος, δείχνουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Μια τέτοια απόκλιση συνέβη στο παρελθόν, καθώς οι δύο έρευνες καλύπτουν διαφορετικές ομάδες παραγωγών.

Τα στοιχεία του Μαΐου αποτελούν τον 13ο συνεχόμενο μήνα που ο PMI της Caixin παρέμεινε υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 0,29% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,39%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 χάνει 0,15%. Σημειώνεται πως η Reserve Bank of Australia ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή της να διατηρήσει σταθερή την τρέχουσα νομισματική πολιτική της, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των επιτοκίων στο 0,1%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης της Μαλαισίας υποχωρεί 0,18%. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα πρόσθετο πακέτο ύψους περίπου 9,7 δισ. δολαρίων, λίγες μόλις ώρες πριν τεθεί σε ισχύ ένα αυστηρό lockdown για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε