Ασιατικές αγορές: Με μεικτά πρόσημα το ντεμπούτο στην εβδομάδα

Ασιατικές αγορές: Με μεικτά πρόσημα το ντεμπούτο στην εβδομάδα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:33 Δημιουργία 31/05/21, 09:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω αργίας

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα μάκρο από Κίνα και Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 καταγράφει απώλειες 0,98%. Σημειώνεται πως οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 12% τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 15,3%.

Παράλληλα, στην ηπειρωτική ο Shanghai composite προσθέτει 0,07% και ο Shenzhen component κερδίζει 0,33%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,29% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,27%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης της Μαλαισίας χάνει 1% καθώς η χώρα ετοιμάζεται για ένα καθολικό κλείδωμα από 1 έως 14 Ιουνίου μετά από μια απότομη αύξηση κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Στα μάκρο, η κινεζική βιομηχανική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Μάιο καθώς αυξήθηκε το κόστος των πρώτων υλών με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας, επηρεάζοντας την παραγωγή των μικρών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε χαμηλότερα, στις 51 μονάδες τον Μάιο, έναντι εκτιμήσεων ότι θα παρέμενε αμετάβλητος στις 51,1 μονάδες.

Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Μάιο, χαμηλότερα από τις 50,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο υποδείκτης για το κόσμος πρώτων υλών στον επίσημο ΡΜΙ, διαμορφώθηκε στις 72,8 μονάδες τον Μάιο, υψηλότερα από τις 66,9 μονάδες τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010.

Στον τομέα των υπηρεσιών, η δραστηριότητα αναπτύχθηκε για 15ο συνεχόμενο μήνα, με τον μη μεταποιητικό ΡΜΙ να ενισχύεται στις 55,2 μονάδες από τις 54,9 μονάδες πριν από ένα μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε