Το «χαρτί» της ΔΕΗ και το «παιχνίδι» κολοσσών για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Το «χαρτί» της ΔΕΗ και το «παιχνίδι» κολοσσών για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:12 Δημιουργία 08/04/21, 07:30
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Κέρδη 3,67% στα 9,47 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ με φόντο το επενδυτικό ενδιαφέρον κορυφαίων funds για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Μεγάλα ονόματα της Wall Street στη short-list - Έως Ιούλιο οι δεσμευτικές προσφορές

Με την «πλάτη» - και – της ΔΕΗ σήκωσε «άμυνα» κόντρα στις πιέσεις η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών.

Το «χαρτί» έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,67%, στα 9,47 ευρώ και με 771 χιλιάδες κομμάτια, συμπληρώνοντας το τρίπτυχο – μαζί με Alpha, Eurobank – που βοήθησαν τον ΓΔ να απορροφήσει τις πιέσεις στο ταμπλό και να τερματίσει σε θετικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η χθεσινή εικόνα της μετοχής έχει φόντο την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ – πώληση του 49% -, εγχείρημα το οποίο καταγράφει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα μεταξύ άλλων και από κορυφαία διεθνή funds, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην «αφρόκρεμα» της Wall Street.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, με εννέα «μνηστήρες» να ετοιμάζουν τους φακέλους τους και τα ονόματα των Blackrock και KKR να φιγουράρουν μεταξύ άλλων στη λίστα, καλλιεργώντας προσδοκίες για σημαντικά τιμήματα.

Οι 9 «μνηστήρες» της β’ φάσης

Στο μεταξύ, μέχρι τον Ιούλιο οι 9 «μνηστήρες» που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Θα έχουν λάβει πρώτα πρόσβασή στα στοιχεία της εταιρείας στο data room, έχοντας έρθει σε επαφή με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας – με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος – περνούν οι:

-ADRIAN Infrastructure Funds

BCI – British Columbia Investment Management Corporation

-BLACKROCK – BlackRock Alternatives Management, L.L.C

-CVC Capital Partners – Advisers Company, S.a.r.l.

-F2i – Fondi Italiani per le Infrastructure SGR S.p.A

-First Sentier Investors EDIF III GP S.a.r.l.

-KKR – Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.

-MACQUARIE Group Limited

-OHA – Oak Hill Advisors LLP

Αν σου άρεσε κάνε