«Κόκκινη» η Ασία περιμένοντας τη Fed

«Κόκκινη» η Ασία περιμένοντας τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:38 Δημιουργία 17/03/21, 09:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη Fed και στις ανακοινώσεις της σχετικά με τη νομισματική στρατηγική της είναι στραμμένα όλα τα «φώτα», με τις ασιατικές αγορές να καταγράφουν απώλειες στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,02% στις 29.914,33 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν 4,5% τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και σε σύγκριση με την άνοδο 6,4% του Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 3,7%, σύμφωνα με την FactSet.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,02%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,03%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ινδονησία χάνουν 0,6% και 0,5% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές περιμένουν τις τελευταίες προβλέψεις της Federal Reserve για την οικονομία και την πορεία των επιτοκίων που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της τράπεζας.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν επισημάνει ότι η ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται να οδηγήσει σε μια προσωρινή αύξηση των τιμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της.

Αν σου άρεσε κάνε