Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από CEO της Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από CEO της Amazon

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 03/02/21, 08:25

Η Amazon.com Inc ανακοίνωσε την 2α Φεβρουαρίου ότι ο Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα αναλάβει τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Προέδρου, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε για τρίτη, συνεχόμενη χρονιά κέρδη-ρεκόρ, που για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αλλαγή προγραμματίζεται για το τρίτο τετράμηνο της χρονιάς και τη θέση του CEO θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του cloud computing της Amazon, Άντι Τζάσι.

Οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 125,26 δισ. δολάρια, καθώς, κατά την διάρκεια των γιορτών, οι καταναλωτές στράφηκαν στην μεγαλύτερη εταιρεία online λιανικής πώλησης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, που προέβλεπαν πωλήσεις ύψους 119,7 δισ.

Ο Μπέζος, 57 ετών, ο οποίος έφτιαξε την εταιρεία πριν από 27 χρόνια, αρχίζοντας ως βιβλιοπωλείο μέσω Ιντερνετ, στην δήλωσή του προς τους υπαλλήλους που δημοσιεύτηκε στο site της Amazon, τονίζει ότι ”Ως Εκτελεστικός Πρόεδρος θα παραμείνω δεσμευμένος σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Amazon, αλλά θα έχω τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζομαι για να επικεντρωθώ στο Day 1 Fund, στο Bezos Earth Fund, στην Blue Origin, στην Washington Post και στα άλλα πάθη μου.”

″Ποτέ δεν είχα περισσότερη ενέργεια και δεν βγαίνω στη σύνταξη”, πρόσθεσε.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην Amazon για τις κατ′ οίκον αποστολές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικές προμήθειες. Πολλά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο ανά τον κόσμο, ενώ η Amazon, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης παγκοσμίως, έχει προσλάβει περισσότερους από 400.000 υπαλλήλους και ανακοινώνει συνεχώς κέρδη-ρεκόρ.

Ο κλάδος του Τζέσι, οι Υπηρεσίες Web της Amazon (AWS), ο οποίος παραδοσιακά πήγαινε πολύ καλά, δεν ξεπέρασε τις προβλέψεις. Παρά τις συμφωνίες που ανακοινώθηκαν με την ViacomCBS, την BMW Group και άλλες εταιρείες, ανακοίνωσε τζίρο 12,7 δισ. αντί των 12,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αν σου άρεσε κάνε