Πτώση στο άνοιγμα της εβδομάδας για τις ευρωαγορές

Πτώση στο άνοιγμα της εβδομάδας για τις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:55 Δημιουργία 26/10/20, 18:41

Σε πτωτική τροχιά φαίνεται να μπήκαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ να συμβάλλουν δραστικά στην οπισθοχώρηση.

Η πανδημία εξακολουθεί να πλήττει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γαλλία να μετρά ολοένα και περισσότερους θανάτους και το φόβο για 6ψήφιο αριθμό μολύνσεων να πλησιάζει. Η Ισπανία, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απαγόρευση κυκλοφορίας 23:00- -6:00 και το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων, αν αυτά δεν αποδώσουν άμεσα.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες όπως η Ιταλία που πασχίζει να αποφύγει εικόνες «άνοιξης» με ολικό lockdown και η Πολωνία, που αντιμετωπίζει ένα απ΄ τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού στην Ευρώπη.

Στην απέναντι όχθη, το «θρίλερ» για τα μέτρα στήριξης της πληγείσας από τον Covid-19 οικονομίας των ΗΠΑ, συνεχίζεται με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Όπως δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Λάρι Κάντλοου, οι συνομιλίες για τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν, καθώς και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν συμβιβασμό μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόσι, «πετά το μπαλάκι» στον Ντ. Τραμπ, αναφέροντας πως εναπόκειται στον ίδιο να ενεργήσει εάν θέλει να ολοκληρώσει σύντομα μια συμφωνία για οικονομική ανακούφιση της χώρας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο έχασε 0,96% στις 5.803 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 3,48% στις 12.205 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι διολίσθησε 1,70% στις 4.826 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 1,57% στις 18.983 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη έπεσε 1,24% στις 6.807 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε απώλειες 1,71% στις 356.26 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε