Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:19 Δημιουργία 26/10/20, 11:18

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, τη στιγμή που η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,92% στις 359,18 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει πτώση 5,1%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 2,37%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,63% και ο γαλλικός CAC 40 διολισθαίνει 1,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,75% και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,58%.

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ειδικότερα, η Γαλλία ανακοίνωσε την Κυριακή ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, η Ιταλία ανακοίνωσε πως θα κλείνουν από νωρίς τα μπαρ καθώς και τα δημόσια γυμναστήρια, ενώ και η Ισπανία επέβαλε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την Παρασκευή ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με πάνω από 83.000 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στα μέσα Ιουλίου με περίπου 77.300 κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες για το αν θα υπογραφεί το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου μειώνονται μέρα με τη μέρα. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε στο CNN το σαββατοκύριακο ότι είναι εφικτό να κλείσει η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα και πρόσθεσε ότι έχει στείλει στον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, μια λίστα με τις ανησυχίες των Δημοκρατικών και ελπίζει να λάβει απάντηση σήμερα Δευτέρα.

Αν σου άρεσε κάνε