Χωρίς βηματισμό η Ασία με φόντο το αμερικανικό debate

Χωρίς βηματισμό η Ασία με φόντο το αμερικανικό debate

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:20 Δημιουργία 23/10/20, 10:19

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο της δεύτερης τηλεμαχίας Τραμπ - Μπάιντεν και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν την έξαρση της πανδημίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε περισσότερο πειθαρχημένος στη χθεσινή τηλεμαχία, σε αντίθεση με την προηγούμενη εμφάνιση του που χαρακτηρίστηκε από έντονες αντιπαραθέσεις με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Οι αναλυτές πάντως επισημαίνουν ότι κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν κατέγραψε χθες μία αποφασιστική νίκη που θα του δώσει απτά αποτελέσματα στις κάλπες.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εφαρμόζουν ολοένα και πιο εκτεταμένες απαγορεύσεις καθώς η πανδημία γνωρίζει νέα έξαρση. Στη Γαλλία τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 40.000 για πρώτη φορά, ενώ ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφουν πλέον οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μία θετική εξέλιξη, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων την Πέμπτη ενέκρινε το φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences για τον ιό.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 23.516,59 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύεται 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% και ο Shenzhen χάνει 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε μικρές απώλειες 0,1%.

Αν σου άρεσε κάνε