Εκ νέου κάλυψη τραπεζικών μετοχών από την HSBC

Εκ νέου κάλυψη τραπεζικών μετοχών από την HSBC

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:16 Δημιουργία 15/07/20, 13:13

Ελκυστικές μακροπρόθεσμα χαρακτηρίζει τις τραπεζικές μετοχές η HSBC, η οποία ξεκινά εκ νέου κάλυψη, βλέποντας περιθώρια ανόδου έως και 54%.

Συγκεκριμένα, δίνει σύσταση «αγοράς» για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, ενώ για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνα κάλυψη με σύσταση «hold».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, η HSBC δίνει 0,60 ευρώ για τη Eurobank, 1,80 ευρώ για την Εθνική, 0,70 ευρώ για την Alpha Bank και 1,45 ευρώ για την Πειραιώς. Ετσι, βλέπει περιθώρια ανόδου, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές τους στο ταμπλό, της τάξης του 17% για την Alpha, του 54% για την Eurobank, του 49% την Εθνική και του 14% για την Πειραιώς.

Όπως τονίζει η HSBC, το ξέσπασμα της πανδημίας καθυστέρησε την ανάκαμψη της κερδοφορίας του ελληνικού τραπεζικού κλάδου κατά ένα χρόνο, ενώ παράλληλα άφησε τις τράπεζες με λιγότερα περιθώρια διαχείρισης των κεφαλαιακών τους θέσεων.

Ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 60% από τις αρχές του έτους κυρίως λόγω της κρίσης της πανδημίας, ενώ οι μετοχές των τραπεζών έχουν υποαποδ;Vσει κατά 25% των ευρωπαϊκών κυρίως λόγω των ανησυχιών γύρω από την ποιότητα του ενεργητικού καθώς και των κεφαλαίων.

Πάντως, σύμφωνα με την HSBC, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εμφανίζονται ελκυστικές καθώς ακόμα δεν αποτιμάται η πιθανή ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Η βρετανική τράπεζα επισημαίνει ωστόσο πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, οι οποίες και θα καθορίσουν την πορεία της κερδοφορίας τους τα επόμενα δύο χρόνια καθώς και την απόδοση των σταθμισμένων ενεργητικών τους.

Αν σου άρεσε κάνε