«Ουδέτερη» η Citigroup για τις τράπεζες- Τα ρίσκα, οι τιμές-στόχοι και οι προτιμήσεις

«Ουδέτερη» η Citigroup για τις τράπεζες- Τα ρίσκα, οι τιμές-στόχοι και οι προτιμήσεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:39 Δημιουργία 23/06/20, 12:32

Πιέσεις στην κερδοφορία, κινδύνους είσπραξης μετρητών και καθυστερήσεις στις τιτλοποιήσεις προβλέπει η Citigroup για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, κρατώντας ουδέτερη στάση, αλλά χαρακτηρίζοντας «ελκυστικές» τις αποτιμήσεις των τεσσάρων ελληνικών συστημικών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν διορθώσει περίπου 50% από τις αρχές του έτους και διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/B) στο 0,2x και με δείκτη αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων (RoE) 2021 στο 4,3%.

Σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έδειξαν πρόοδο στη μείωση των NPEs, ωστόσο το παρατεταμένο «χτύπημα» στο ΑΕΠ από τον αδύναμο τουριστικό τομέα είναι πιθανό να πιέσει τα κέρδη, να αυξήσει τους κινδύνους είσπραξης μετρητών και πιθανώς να καθυστερήσει τις τιτλοποιήσεις.

Η η αμερικάνικη τράπεζα προτιμά τη μετοχή της Eurobank λόγω του χαμηλού δείκτη NPEs, του υψηλού δείκτη κάλυψης και της καλύτερης προόδου στη μείωση των NPEs.

Για την Alpha Bank η τιμή-στόχος είναι στο 0,80 ευρώ από 1,90 ευρώ πριν, για την Eurobank στο 0,50 ευρώ από 1,00 ευρώ πριν, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος τοποθετείται στο 1,50 ευρώ από 2,80 ευρώ πριν και για την Τράπεζα Πειραιώς στο 1,90 ευρώ από 3,30 ευρώ πριν.

Επίσης, για την Alpha Bank βλέπει περιθώριο ανόδου άνω του 13%, για την Eurobank 17%, για την Εθνική 9,5% και για την Πειραιώς άνω του 12%.

Τέλος, η Citi δεν προβλέπει διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε