Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Apple στη Φρανφούρτη

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Apple στη Φρανφούρτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:25 Δημιουργία 18/02/20, 11:22

«Βουτιά» 5% καταγράφουν οι μετοχές της Apple στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στα €285, μετά την προειδοποίηση της για τα έσοδα, λόγω κοροναϊού.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάνει στο $1,4 τρισ., ενώ με τη σημερινή πτώση «εξαϋλώνονται» περίπου 70 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία!

Ο κορωνοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία.

Τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε