«Δοκιμάζεται» η αξιολόγηση «Α+» της Κίνας

«Δοκιμάζεται» η αξιολόγηση «Α+» της Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:05 Δημιουργία 13/02/20, 19:50

Ξεκίνησαν οι πρώτες προειδοποιήσεις των οίκων για την υποβάθμιση της αξιολόγησης της κινεζικής οικονομίας, τη στιγμή που ο ιός του κοροναϊού έχει μολύνει πάνω από 44.000 άτομα, ενώ οι νεκροί στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 1.100, με τον αριθμό να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, η S&P προειδοποίησε την Κίνα ότι η αξιολόγηση ή το outlook της πιστοληπτικής της ικανότητας μπορεί να υποβαθμιστούν, αν το Πεκίνο επιχειρήσει να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του ιού με μεγάλη αύξηση των δαπανών.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Κίνας από την S&P βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «Α+» με το outlook να είναι σταθερό. «Η πιο σημαντική απειλή στην πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας μπορεί να προκύψει, αν η κυβέρνηση σπεύσει να στηρίξει την ανάπτυξη με ριζικά μέτρα τόνωσης» υπογραμμίζει σε έκθεσή της.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική πράξη αξιολόγησης», προσθέτει.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει υπολογίσει ότι το ξέσπασμα του ιού θα μειώσει την ανάπτυξη της Κίνας το 2020 στο 5%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 5,7%.

Ωστόσο, η S&P επισημαίνει ότι ο αρνητικός αντίκτυπος θα είναι αρνητικός και αναμένει ανάκαμψη της ανάπτυξης στο 6,4% το 2021.

Αν σου άρεσε κάνε