Μεικτά σινιάλα από τις αγορές για την «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας

Μεικτά σινιάλα από τις αγορές για την «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:14 Δημιουργία 16/01/20, 10:12

Μεικτά σινιάλα εκπέμπουν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο των υπογραφών για την «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 23.933,13 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX/200 κερδίζει 0,7%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε υπέγραψαν χθες την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας στον Λευκό Οίκο οδηγώντας τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε κλείσιμο πάνω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ ο S&P 500 σημείωσε το δεύτερο ιστορικό του υψηλό τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η συμφωνία απομάκρυνε οριστικά τους φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι παραμένουν αρκετά ανοικτά μέτωπα, όπως το θέμα των κυρώσεων στον τεχνολογικό κολοσσό Huawei Technologies από τις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε κάνε