Τράπεζες: Ξεκινά κάλυψη η JP Morgan - Οι συστάσεις, οι τιμές-στόχοι και οι προβλέψεις για τον κλάδο

Τράπεζες: Ξεκινά κάλυψη η JP Morgan - Οι συστάσεις, οι τιμές-στόχοι και οι προβλέψεις για τον κλάδο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:30 Δημιουργία 19/09/19, 12:23

Στο δρόμο προς την ανάκαμψη βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η JP Morgan, τονίζοντας ωστόσο πως αυτός είναι μακρύς και όχι στρωμένος με ροδοπέταλα και ξεκινώντας κάλυψη για τον κλάδο, με σύσταση «overweight» για τις Εθνική και Eurobank, «ουδέτερη» για Alpha Bank και «underweight» για την Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, ο οίκος σε νέα έκθεσή του δίνει τιμή-στόχο το 1,30 ευρώ για την Eurobank, «βλέποντας» περιθώριο ανόδου 57% και τα 3,90 ευρώ για την Εθνική με περιθώριο ανόδου 50%.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank η τιμή-στόχος τοποθετείται στο 1,50 ευρώ, όπου η JP Morgan «βλέπει» πτώση 11% ενώ και για την Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο τα 2,40 ευρώ και βλέπει πτώση της τάξης του 25%.

Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα Tier II των ΕΤΕ και Πειραιώς δίνει σύσταση Overweight και oυδέτερη αντίστοιχα, ενώ σύσταση overweight δίνει για τα ομόλογα των Alpha και Eurobank.

Σύμφωνα με τον οίκο, η άνοδος της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών προσφέρει σημαντικό buffer για τη μείωση των NPEs κατά 63 δισ. ευρώ έως το 2022, η οποία και θα στηριχθεί επίσης από τις εκδόσεις χρέους ύψους 15 δισ. ευρώ.

Η JP Morgan επισημαίνει πως αυτή της η στάση για τις ελληνικές τράπεζες βασίζεται στη μακροοικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία ωστόσο είναι στα αρχικά της στάδια και παραμένει ευάλωτη. Μία συστημική προσέγγιση στην διαχείριση των NPEs αποτελεί το κλειδί στην πιθανή αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον κλάδο, ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς.

Αν σου άρεσε κάνε