Απειλές των Αμερικανών για επιπλέον δασμούς στην Κίνα

Απειλές των Αμερικανών για επιπλέον δασμούς στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:37 Δημιουργία 12/09/19, 15:13

Την πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλλουν νέους, επιπλέον δασμούς στα κινεζικά προϊόντα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο υπογράμμισε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο Μνούτσιν σημείωσε πως «ο πρόεδρος Τραμπ είναι διαθέσιμος να διατηρήσει τους σημερινούς δασμούς και να τους αυξήσει εάν χρειαστεί», προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ θα υπογράψουν εμπορική συμφωνία με την Κίνα όταν αυτό συμφέρει τα αμερικανικά συμφέροντα.

Εξάλλου, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως ΗΠΑ μπορεί να αρχίσουν να εκδίδουν 50ετή ομόλογο από την επόμενη χρονιά καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναζητά πιο φθηνούς και μακροπρόθεσμους τρόπους για να χρηματοδοτήσει το βάρος του χρέους της.

«Είναι κάτι που εξετάζουμε πολύ σοβαρά. Κοιτάμε μια έκδοση 50ετούς ομολόγου» σημείωσε στην εκπομπή Squawk Box. «Είναι κάτι που θα εξετάζαμε σοβαρά για την επόμενη χρονιά» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια, ο κ. Μνούτσιν επισήμανε ότι δεν τον εξέπληξε, ενώ σημείωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη προκαλούν ανησυχία και καθιστούν πιο δύσκολο για τις ΗΠΑ να έχουν μια υγιή οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε