Πώληση ελληνικών τίτλων συστήνει η UBS - Η επιφυλακτικότητα και οι εκλογές

Πώληση ελληνικών τίτλων συστήνει η UBS - Η επιφυλακτικότητα και οι εκλογές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:16 Δημιουργία 07/05/19, 12:15

Πώληση των ελληνικών τίτλων συστήνει η UBS, η οποία «βλέπει» προκλήσεις για την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

Μάλιστα, η ελβετική τράπεζα δηλώνει επιφυλακτική για την περαιτέρω πορεία των ελληνικών ομολόγων, επικαλούμενη τον παράγοντα των εκλογών.

Ο οίκος, πάντως, εκτιμά ότι οι αναβαθμίσεις σε μέτριο βαθμό θα συνεχιστούν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από την κατηγορία ΒΒ και προς την κατηγορία της «επενδυτικής βαθμίδας» μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την UBS, η Moody's προχώρησε πρόσφατα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδα, αν και έδωσε σταθερές προοπτικές. Όπως τονίζει ο οίκος, αυτό έδωσε ώθηση στα ελληνικά ομόλογα, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό την πολύ καλή πορεία τους το τελευταίο διάστημα.

«Οι πρόσφατες θετικές εκπλήξεις από το δημοσιονομικό μέτωπο αναμένεται να δώσουν ώθηση στα ratings της Ελλάδας, ενώ το γεγονός ότι η χώρα διατηρεί ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας δίνει ασφάλεια στους επενδυτές», επισημαίνει η UBS σε νέα της ανάλυση.

Για την επιφυλακτική στάση της η UBS επικαλείται τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών στη χώρα οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα. Επίσης, όπως εκτιμά η UBS, παρά το μεγάλο cash buffer οι σημερινές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν "αποζημιώνουν" τους επενδυτές για τους κινδύνους που ακόμη υπάρχουν γύρω από την Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε