Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:20 Δημιουργία 25/04/19, 12:00

Έσπασε το φράγμα των 75 δολαρίων το βαρέλι αργού τύπου μπρεντ σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά φέτος, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ.

Η τιμή του μπρεντ σκαρφάλωσε νωρίς το πρωί στα 75,01 δολάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 0,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 74,92 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται μόλις 0,1% στα 65,95 δολάρια το βαρέλι.

Ώθηση στο μπρεντ δίνει, όπως αναφέρουν traders στο Reuters, και το γεγονός ότι πάγωσαν οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς την Πολωνία και τη Γερμανία μέσω ενός αγωγού, εξαιτίας ανησυχιών για την ποιότητα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι αναλυτές της Capital Economics αναθεώρησαν κατά 10 δολάρια την εκτίμησή τους για την εφετινή μέση τιμή του μπρεντ, στα 60 από 50 δολάρια το βαρέλι. Εξακολουθούν πάντως να τη βλέπουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι επενδυτικές τράπεζες, όπως η Goldman Sachs και η Barclays.

Οι αμερικανικές κυρώσεις σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη θα μπορούσαν να απογειώσουν τις τιμές. Ωστόσο αυτές έρχονται σε μία περίοδο αισθητής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται, προς το παρόν τουλάχιστον, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε