«Καμπανάκι» Moody's για παγκόσμια ύφεση και προειδοποίηση στη Fed

«Καμπανάκι» Moody's για παγκόσμια ύφεση και προειδοποίηση στη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:41 Δημιουργία 02/04/19, 12:33

Ηχηρό «καμπανάκι» για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης, αν ΗΠΑ και Κίνα δεν τα βρουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, χτυπά η Moody’s.

Ο οίκος, παράλληλα, προειδοποιεί τη Fed να μην προχωρήσει σε «κινήσεις πανικού» όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου, Μαρκ Ζάντι, υπογράμμισε πως μία η πρόβλεψή του για ύφεση βασίζεται στο σημερινό «άκρως εύθραυστο» επιχειρηματικό κλίμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα των δασμών, που έχουν επιβάλλει οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

«Εάν δεν δοθεί σύντομα τέλος στον εμπορικό πόλεμο, το κλίμα θα επιδεινωθεί περαιτέρω, οι επενδύσεις θα παγώσουν και η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί σε τροχιά συρρίκνωσης», τονίζει ο ίδιος.

«Η διαφορά ανάμεσα σε μία οικονομία που αναπτύσσεται και σε μία που είναι σε ύφεση είναι απλά η πίστη- η πίστη ότι τα πράγματα στην οικονομία πηγαίνουν καλά. Αν χαθεί αυτή η πίστη, καμία κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να την επαναφέρει», επισημαίνει.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πανικοβληθεί. Η ανεργία εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά 50 ετών, οι μισθοί αυξάνονται και ο πληθωρισμός έχει έρθει πιο κοντά στον στόχο» αναφέρει, σημειώντας πως όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι αναγκαία μία μείωση των επιτοκίων.

Αν σου άρεσε κάνε