Πιπιλούν την «καραμέλα» των μέτρων

Πιπιλούν την «καραμέλα» των μέτρων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 12:37 Δημιουργία 31/05/19, 11:56

Την «καραμέλα» των μέτρων πιπιλούν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να «μαζέψουν» την πανηγυρική ήττα τους στις κάλπες της 26ης Μαϊου.

Στο μοτίβο αυτό κινήθηκε και ο Χρήστος Σπίρζτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως «τα μνημόνια στα οποία έβαλε τη χώρα ο παλαιοκομματισμός, επιβάρυναν τη μεσαία τάξη και οδήγησαν την κυβέρνηση σε μεγάλη φθορά. Κατά συνέπεια είναι λογικό η μεσαία τάξη να στείλει το μήνυμά της στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια από μέρους της να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι και παρά την προσπάθεια, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική της πολιτική, έστω και με καθυστέρηση».

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, δεν πρόλαβαν να γίνουν κατανοητά από την κάθε οικογένεια, τον κάθε επαγγελματία, τον κάθε συνταξιούχο.

Ο κ. Σπίρζης καταλόγισε επίσης αλαζονεία στη ΝΔ σχετικά με τη στάση της για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα πριν ακόμη αποφανθεί ο ελληνικός λαός για την επόμενη κυβέρνηση και αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός επέλεγε να μην προσφύγει στις κάλπες τον Ιούλιο, αλλά τον Οκτώβριο, ποια θα ήταν η στάση της ΝΔ στο θέμα.

Σημείωσε, ακόμα, ότι αφενός καταγράφηκε συναίνεση στη Διάσκεψη των Προέδρων και αφετέρου ότι υπάρχει σχετικός νόμος, ο οποίος προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο μια κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην τοποθέτηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που κάνει λόγο για «διαγωνισμό πρόκληση» για την προμήθεια νέων λεωφορείων, τόνισε ότι «επί χρόνια η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια για την ανεύρεση πόρων ώστε να προχωρήσει σε αυτή την προμήθεια, τη στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν άφησε ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πρόσθεσε ότι η καινοτομία αυτού του διαγωνισμού αφορά έναν κεντρικό διαγωνισμό για νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ, όπως προσέθεσε, είναι η πρώτη φορά που σε έναν διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση των οχημάτων και τα ανταλλακτικά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες και καθυστερήσεις στην επισκευή των οχημάτων.

Σχετικά με την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ότι θα επικεντρωθεί στη μεσαία τάξη και θα υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στο πώς δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, με μια πρόταση για το μέλλον.

Αν σου άρεσε κάνε